INFORMAȚIE DE INTERES LOCAL

Având în vedere situația nedorită apărută în urma cutremurelor din Turcia, unde datorită catastrofei au rezultat zeci de mii de morți, sute de mii de răniți și milioane de sinistrați ce au rămas fără acte, bunuri și locuințe, lucruri realizate cu trudă de-a lungul unei vieți de om , care pe lângă dramele trăite de a pierde ființe dragi sunt nevoiți acum să încerce a-și realiza alte locuințe dar fără a cunoaște care le sunt sursele de sprijin.

Prin urmare facem un apel de informare, sensibilizare și sperăm și conformare, întrucât astfel de probleme în urma unor catastrofe pot apărea oricând și oriunde, ca fiecare locuitor al comunei Colonești ce deține o locuință să realizeze

1- O ASIGURARE OBLIGATORIE în următoarele condiții:

a)- pentru locuințele din cărămidă, prefabricate prețul unei asigurări obligatorii este de 20 de euro ( aproximativ 100 lei) – suma asigurată 20 000 euro;

b)- pentru locuințele de paiantă (pământ) prețul unei asigurări obligatorii este 10 euro (aproximativ 50 lei) – suma asigurată este de 10 000 euro.

2-pentru o asigurare amănunțită și pentru alte riscuri  furt, incendiu, distrugere pot fi făcute ASIGURĂRI FACULTATIVE.

Menționăm că, conform  Legii  260 din 2008, cu modificările și completările ulterioare,  ASIGURAREA OBLIGATORIE reprezintă o OBLIGATIVITATE, în caz contrar se sancționează cu amendă cuprinsă între   100 lei și 500 lei (art. 29 alin 1 și 2).

Rugăm a se avea permanent în vedere realizarea unor construcții gospodărești care să prezinte SIGURANȚĂ și CONFORT care în cazul unor catastrofe să nu prezinte pericol de prăbușire și totodată căile de acces și zonele limitrofe locuințelor să fie libere în permanență.

Menționăm că aceste genuri de ASIGURĂRI pot fi realizate și la Primăria Colonești, contactându-l pe domnul contabil Vânău Cristinel la numărul de telefon 0234287600 .

ACTE NECESARE încheierii unei polițe de asigurare sunt:

-1 pentru locuințele construite anterior anului 1990 sunt necesare

a)-cartea de identitate a proprietarului

b)- adeverință rol de la biroul agricol din care să reiasă anul construcției locuinței

2-pentru locuințele construite ulterior anului 1990 sunt necesare

a)- cartea de identitate

b)-autorizația de construire a casei.

În lipsa acestor documente nu se pot încheia polițe de asigurare.

Rugăm a vă conforma celor prezentate mai sus iar PRECAUȚIA să ne ofere un grad sporit de SIGURANȚĂ.

 

 

 

Cu respect,

Iancu-Valentin Mîrzac

PRIMARUL COMUNEI COLONEȘTI